Nový rok 2020 – stanovte si ciele pomocou mini-techniky

S príchodom nového roka si ľudia plánujú nové ciele, chcú sa mať lepšie, snívajú o novom biznise, novej práci, nových vzťahoch, ale aj o lepšom zdraví, či väčšej rodinnej pohode. Tradíciou je dávať si predsavzatia. Nový rok – to je čas, kedy sa chceme stať lepšími. Opúšťame minulosť a pozeráme sa na budúcnosť.

Stanovujeme si nové méty a ciele, chceme byť lepšími, zdravšími, šikovnejšími. Jedna vec je, že si stanovíme ciele, z druhej strany nás však tlačí strach z toho, či dané ciele dokážeme splniť. Skúste sa pozrieť na budúcnosť pomocou mini techniky, ktorú používam pri koučovaní svojich klientov.

Predsavzatie

Darujte si pár minút pre seba, pohodlne sa usaďte a zoberte si pero a papier.

1.) Predstavte si, že je December 2020 a Vaše predsavzatie, ktoré ste si dali na začiatku roka 2020 sa splnilo. Kde sa nachádzate? Čo robíte? Ako sa cítite? Ako to vyzerá? Akí ľudia sú okolo Vás? Čo Vás teší a inšpiruje? Predstavili ste si to? Ako vyzerajú Vaše naplnené ciele? Aké kroky ste podnikli, aby sa naplnili? Všetko, čo si predstavujete teraz zapíšte na papier.

2.) Zapíšte si všetky kroky, ktoré Vás vedú k splneniu predsavzatia ale aj všetky, ktoré ste pripravení urobiť pre to, aby sa tieto predstavy stali skutočnosťou. Ak vložíme svoje sny, ciele, méty do obrazov, predstavíme si ich (vysnívame), ak vložíme slová do činov, náš mozog hneď začne veriť v tieto predstavy, čím je pre nás jednoduchšie si uvedomiť jednotlivé kroky. Mozog začne vytvárať potrebné logické schémy – malé kroky a cesty, ktoré nás správne nasmerujú priamo k svojmu cieľu. Ak chcete začať napĺňať niektorý z Vašich prianí, začnite ihneď. Len si predstavte, čo môžete dosiahnuť do decembra 2020, ak začnete hneď. Krok za krokom, deň za dňom.

Aj keď 80 % ľudí sa vzdá už vo februári a ich plány, sny a méty ostanú nesplnené, vždy máte možnosť posilniť ich, aby ste ich dosiahli. Pokiaľ máte pocit, že potrebujete posilniť Vaše rozhodnutie, alebo si potrebujete s niekým svoj cieľ odkomunikovať, poprípade chcete mať pri plnení si svojich snov niekoho, kto Vám pomôže naplniť svoje ciele a bude Vám podporou, môžete sa na mňa kedykoľvek v roku 2020 obrátiť.

Leave a Reply