6 pravidiel efektivity – 3/6 Čím viac úloh máš, tým viac ich urobíš

S ďalším dňom prichádza aj ďalšie naše pravidlo týkajúce sa efektivity. Prvé pravidlo sa venovalo cieľom ich konkrétnosti a časovému ohraničeniu. Celý článok o prvom pravidle si môžete prečítať TU. Druhé pravidlo sa venovalo rôznymi činnostiam. Ak sa chcete dočítať o tomto pravidle viac prejdite na článok „Sústreďte sa iba na jednu aktuálnu činnosť“ a zistíte ako sa správne venovať jednotlivým činnostiam.Dnes sa budeme venovať ďalšiemu pravidlu, ktoré sa zaoberá úlohami, ktoré si na daný deň stanovíme. Čím je týchto úloh viac tým, by sme ich mali viac za deň stihnúť.

3. Čím viac úloh máš, tým viac ich urobíš

Pri viac ako jednej úlohe náš mozog spočíta počet úloh a množstvo času, ktorý je potrebný na ich splnenie. Každej úlohe pridelí určitý čas. Toto sa deje  nevedomky, ale náš mozog jasne stanovuje hranice  pre seba.

Pamätáte sa, že čím viac ste v škole mali úloh na písomke, tým rýchlejšie ste ich vyriešili. Pokúšali ste sa dosiahnuť najlepší čas. A keď bolo úloh menej, a boli jednoduchšie, tak ste písali pomaly, rozmýšľali ste nad tým, či viete správnu odpoveď a naťahovali ste čas.

Leave a Reply