6 pravidiel efektivity– 4/6 Nedrž všetko v hlave

Včera sa venovali jednému z pravidiel efektivity. Pravidlo sa venovalo množstvu úloh, ktoré je nutné počas dňa vykonať.  Ak sa chcete dočítať o treťom pravidle viac, tak si utekajte prečítať článok „Čím viac úloh máš, tým viac ich urobíš“.Dnes  je už štvrtý deň nášho maratónu efektivity. Ďalšie pravidlo sa týka držania rôznych úloh v hlave. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Notes

4. Nedrž všetko v hlave

Čím viac úloh, ktoré máš urobiť, držíš v hlave, tým menej si efektívny, pretože na udržanie informácie potrebuješ energiu.

Namiesto toho, aby si energiu nasmeroval na myslenie, tak ju vložíš na to, aby si si zapamätal to, čo držíš v hlave, čiže na to, aby si si nezabudol spomenúť.

Zapisuj si čo najviac činností a úloh do denníka, alebo do telefónu, tabletu, či počítača (sám sa rozhodni, kde si ich zapíšeš), dôležité je, aby to bolo pohodlné a aby si mal rýchly prístup k nim. Ak si činnosti, ktoré máš urobiť, zapíšeš, získaš tým miesto pre iné myšlienky a nemusíš sa báť, že niečo zabudneš. Nemusíš si ani pamätať, aká činnosť nasleduje po činnosti, ktorú práve robíte.  A tiež ušetríte energiu tým, že nebudete prepínať  pozornosť z jednej činnosti na druhú.

Nezabudnite, si po splnení úlohy otvoriť denník a dať si tam poznámku o splnení úlohy, potom môžete pokračovať ďalšou úlohou z diára.

Leave a Reply