Aké ochranné rúško ste nasadili svojej firme v dobe krízy?

Mnoho firiem sa ocitne z času na čas v situácii, ktorá má veľakrát podobu akčného filmového trháku. Vtedy je na mieste spustiť núdzový systém a začať so záchranou firmy, aby sa zabránilo kolapsu firmy alebo úplnému skončeniu činnosti.

Aby sme sa ako ľudia chránili v súčasnej COVID-19 situácii,  tak sme si ušili  alebo zabezpečili ochranné rúška. A čo Vaša firma? Aké ochranné rúško ste ušili pre svoju firmu? Ako ju chránite?

Pomoc

To čo robíme pre seba, je potrebné urobiť aj pre svoju firmu

Čo je potrebné urobiť, aby ste svoju firmu zachránili?

Najdôležitejšie je začať konať. Je potrebné veľmi rýchlo diagnostikovať vzniknuté problémy a obmedziť riziká, prispôsobiť  systém firmy, ako aj znížiť výdajezvýšiť výnosy v takejto krízovej situácii tak, aby firma bola schopná prežiť.  Ide o náročné  a veľakrát nekompromisné rozhodnutia, ktoré je potrebné urobiť vo veľmi krátkom čase.

Majitelia firiem to preto  nemajú vôbec jednoduché. Všetko záleží od toho, ako sú schopní rýchlo reagovať na zmeny a zároveň ako sú schopní zvládnuť tlak a negatívne názory  zo všetkých strán.

Rozhovor

Dôležité je teda zachovať si chladnú hlavu a začať konať.  Treba čo najrýchlejšie zareagovať na zmeny a obmedziť riziká, ktoré firme hrozia. Nie je však jednoduché zvládnuť rôzne oblasti, ktoré majitelia musia riešiť – prepúšťanie zamestnancov, zmena spôsobu vykonávania práce, znižovanie najmä fixných nákladov, neuhradené pohľadávkyzáväzky, úvery, leasingy… Tých oblastí je naozaj veľmi veľa a zorientovať sa v nich v dnešnej situácii naozaj nie je jednoduché.

Preto je efektívnejšie a rýchlejšie si nechať pomôcť od niekoho s dlhoročnými podnikateľskými skúsenosťami, kto vám pomôže  sa pozrieť na situáciu zvonku aj zvnútra a pomôže Vám nájsť riešenia, obmedziť riziká a stanoviť si kroky pre firmu tak, aby bola schopná zvládnuť situáciu, čo najlepšie.

Zoznam

Pomocou kouča a mentora dokážete zminimalizovať straty a zefektívniť svoje podnikanie v tomto krízovom období.

Ochráňte aj Vy svoju firmu, ušite jej ochranné rúško na mieru, tak aby bola schopná udržať sa na trhu.

A ako to prebieha?

  1. Spolu si zdiagnostikujeme Vašu situáciu
  2. Zhodnotíme si riziká a určíme príčiny
  3. Zanalyzujeme si zdroje Vášho podnikania a nájdeme skryté rezervy
  4. Zdiagnostikujeme si náklady a navrhneme kroky na  ich minimalizáciu
  5. Nastavíme systém na správne fungovanie zamestnancov (homeoffice)
  6. Zostavíme stratégiu – plán na prekonanie krízy a stanovíme si jednotlivé kroky

 

Kríza prináša nové možnosti. Možnosti urobiť si poriadok v starom a začať niečo nové. Ak chcete mať pre svoju firmu správne ochranné rúško a pomôcť jej s prežitím aj po kríze, budeme sa tešiť na Vašu správu.

Zdroj obrázkov: Pexels.com

Leave a Reply