Strávte čas doma efektívne!

Veľa z nás trávi aktuálne najviac času doma, čo znamená viac času pre nás aj našich blízkych. Preto je dôležité tento čas využívať efektívne, venovať sa sebe, rodine, novým činnostiam, záujmom a rozvíjať sa v akejkoľvek oblasti. V súvislosti s tým, sme si pre Vás pripravili nový článok o tipoch ako zvládnuť karanténu doma efektívne.

Home office – nastavte si pracovnú rutinu

Stanovenie si každodennej rutiny pri práci z domu je veľmi dôležité.  Doma Vás ovplyvňuje veľa faktorov, ktoré Vás rozptyľujú a tým Vás neustále odháňajú od práce. Aby ste lepšie a efektívnejšie zvládli svoju prácu a mohli sa venovať iným činnostiam, stanovte si pri práci doma pevný pracovný čas. Pokiaľ je to možné, stávajte vždy o rovnakej hodine a nevyspávajte každý deň inak. Pokiaľ máte deti, tak je ideálne, aby ste pracovali ráno, keď Vaša rodina ešte sladko vyspáva. Práve nastavenie každodenného vstávania o rovnakom čase Vám zvýši produktivitu.

K pracujete v tíme, stanovte si vopred v tíme čas, kedy budete spolu komunikovať prostredníctvom konferečných rozhovorov a vytvorte si plán svojej práce vždy na ďalší deň.

Naučte sa niečo nové

Čas strávený doma je ideálny na to, aby ste ho okrem svojej rodiny venovali aj sebe. Začnite  na sebe pracovať a učte sa nové veci, na ktoré počas bežných dní nemáte čas.  Radi by ste sa dovzdelávali v rôznych oblastiach? Tak začnite. Akutálne nájdete na internete mnoho webinárov a online kurzov, pomocou ktorých môžete dosiahnuť svoje ciele. Známe portály, ktoré poskytujú online kurzy v rôznych oblastiach sú napríkad: Udemy  či Coursera.

Plány

Vytvorte si nové návyky

Práve dnes je ideálny čas začať si tvoriť návyky a rituály, na ktoré za bežného dňa a pracovného zhonu nemáte čas. Vedci tvrdia, že  to na čo si chcete vytvoriť návyk, musíte zopakovať aspoň 21-krát, aby sa to pre Vás stalo automatické.

Začnite pravidelne každý deň cvičiť, vstávať o určitej hodine, nájdite si čas pre seba, svoju rodinu alebo sa môžete venovať sa nejakej dobročinnosti. Na výber máte mnoho možností!

Pracujte na nových projektoch

Keď začínate vyvíjať nový produkt, či pracovať na novom projekte, tak sami najlepšie viete, že najťažšie sú práve začiatky.  Teraz máte šancu nájsť si viac času a popremýšľať o to, aký nový produkt by ste mohli na trh priniesť, testovať ho, zlepšovať a hľadať nové možnosti. Rovnako je to aj pri rôznych projektoch, nájdite si viac času a pokoja na premyslenie celej stratégie, postupov, marketingu, rozvhrnutie zamestnancov, či cieľovej skupiny.

Brainstorming

Trénujte svoj mozog

Nenechajte svoj mozog v žiadnom prípade odpočívať, ale neustále ho trénujte. Posúvajte mu nové informácie, cvičte ho tak, aby bol neustále v pohotovosti (teda okrem toho, keď potrebujete spať alebo potrebujete skutočný oddych). Na internete nájdete mnoho hier, ktoré Vám zabezpečia, že Váš mozog sa rozhodne nudiť nebude.

Zostaňte motivovaný

Snažte sa v danej situácii hľadať aj pozitíva a neustále sa motivovať na ďalšie činnosti. Váš hlavný cieľ si rozdeľte na menšie časti a vždy keď dosiahnete menší miľník, tak uvidíte o koľko ste zase bližšie k svojmu veľkému cieľu. Budete mať oveľa väčšiu motiváciu dosahovať svoje ciele a hýbať sa ďalej.  Zapíšte si aj pozitíva, prečo chcete daný cieľ dosiahnuť a čo to bude pre Vás znamenať.

Otázka

Hľadajte riešenia na svoje situácie

Situácia, ktorá nastala teraz je pre mnohých veľmi ťažká a vážna. Mnoho ľudí prichádzajú o prácu alebo majú výrazne sťažené podmienky, aby mohli pracovať. Rovnako je to aj u podnikateľov, ktorým sa výrazne znížili zákazky. Preto nečakajte ako sa situácia vyvinie a čo Vám prinesú záchranné balíčky od štátu ale začnite konať sami. Riešte svoju situáciu a problémy hneď. Snažte sa hľadať nových klientov, možnosti či východiská, ktoré Vám zabezpečia,  aby ste nespadli úplne na kolená.

Vyriešte si svoju situáciu efektívnejšie a rýchlejšie – Nájdite si kouča alebo mentora

Neseďte na mieste. Teraz je ten správny čas hýbať sa. Svet sa teraz veľmi rýchlo hýbe neočakávaným smerom, že aj deň ničnerobenia nám môže zabrániť v pokračovaní a zlepšovaní svojho života a svojho podnikania. Dnes je potrebné reagovať na zmeny ihneď, aby ste sa dokázali posunúť správnym smerom a ísť s dobou.

Môžete urobiť aj viac rýchlejších krokov, ak si nájdete na jednotlivé situácie, ktoré chcete riešiť kouča alebo mentora.

Viac info o tom, ako Vám vie pomôcť kouč alebo mentor, nájdete na našom Vyššom leveli.

Leave a Reply