Aké kroky je potrebné urobiť, aby ste zlepšili svoj biznis?

Majitelia firiem sú často nespokojní s tým, že majú nestabilný biznis. U niektorých sa to prejavuje v tržbách, u niektorých sú to problémy so zamestnancami, iným zase chýbajú zamestnanci, alebo im chýba systém vo firme, poprípade nevedia, ako posunúť svoj biznis dopredu.

Mohla by som menovať veľa ďalších problémov, s ktorými sa majitelia firiem stretávajú. Všetky však majú spoločného menovateľa, ktorého pričinením podnik nejde tým správnym smerom.  A tým je sám majiteľ, ktorý robí rôzne druhy činností pre správny a stabilný rozvoj biznisu,  a tým je aj nútený riešiť rôzne druhy problémov.

Zrkadlo

Firma je zrkadlom majiteľa. To ako vyzerá, kam sa uberá, aký má systém, je obrazom toho, ako sa o podnik stará jeho majiteľ.

Ako nájsť správne východisko z takejto situácie? Kde urobiť zmenu, ak ste v podobnej situácii?

Odpoveď si nájde každý majiteľ firmy u seba – vo svojom vnútri. Sú to jeho návyky.mNávyky formujú našu osobnosť, väčšinou ich realizujeme bez toho, aby sme nad nimi rozmýšľali, berieme ich ako samozrejmosť, a preto si častokrát ani nevšimneme, ako nás ovplyvňujú.

Aké kroky je teda potrebné urobiť, aby sa náš biznis zlepšil? Čo je ten prvý krok?

Začnite od seba.

1. Zapíšte si svoje návyky pozitívne aj negatívne ale aj neutrálne.

Negatívnymi návykmi môže byť  napríklad nedôvera k zamestnancom, neplánovanie…. Pozitívnymi návykmi je napríklad správne delegovanie väčšiny úloh na zamestnancov, správne nakladanie z financiami, správne vedenie zamestnancov …

Zanalyzujte si jednotlivé návyky a definujte si, ako ovplyvňujú Váš život a Vaše podnikanie.

2.  Zmeňte svoje negatívne návyky na pozítivne.

Vyberte si jeden nový negatívny návyk, ktorý chcete zmeniť na pozitívny. Vypíšte si jednotlivé kroky, ktoré premenia negatívny návyk na pozitívny a riaďte sa týmito krokmi.

Pravidlo: vyberte si vždy iba zmenu jedného návyku za mesiac.

Takto si trénujete silu vôle a zároveň nepreťažujete svoj organizmus. Je dôležité, aby ste sa dohodli sami so sebou, aby ste našli v sebe tú správnu motiváciu pre zmenu a rozvoj Ak chcete zlepšiť svoj biznis, začnite od seba. Uvidíte, ako sa zmení aj Vaše podnikanie a oveľa rýchlejšie posuniete svoj biznis dopredu. Pokiaľ chcete mať pri sebe niekoho, kto Vám môže pomôcť zvládnuť tieto nové návyky, alebo ak chcete urobiť zmenu v svojej firme, môžem Vám pomôcť a spolu určite nájdeme riešenie ako posunúť Vás a Váš biznis dopredu.

Leave a Reply