Ak sú Vaši zamestnanci nespokojní, zlepšite svoje líderské schopnosti

Keď začínate podnikať, prechádzate rôznymi situáciami, venujete sa rôznym oblastiam, predaju, nákupu, plánovaniu, ekonomike, zamestnancom, odbytu, výrobe a pod. Keď sa podnik zväčšuje, nastáva situácia, kedy je potrebné prijať viac zamestnancov.

Klient prišiel s problémom, ktorý sa týka väčšiny podnikateľov. Zamestnanci mu takpovediac utekali z firmy, nedokázali sa udržať vo firme dlho. Podnikanie je vždy o danom podnikateľovi. Váš tím, Váš podnik vyzerá tak, ako sa o neho stará majiteľ sám. Preto bolo najdôležitejšie, aby klient začal sám od seba. Ten kto vedie tím, musí byť nielen manažérom ale aj lídrom, čo znamená neustále na sebe pracovať a zlepšovať sa. S klientom pracujeme pravidelne na mesačnej báze.

Tímový koučing

Pravidelnými stretnutiami si klient rieši situácie, ktoré mu prichádzajú počas podnikania a pracuje na sebe, aby bol stále lepším vzorom pre svojich zamestnancov. Tým, že sám na sebe pracuje, zlepšuje systém vo firme a zároveň je lepším lídrom. Podnikanie prináša rôzne problémy a rôzne situácie, dôležité je ich riešiť. Pomocou koučingu a koučingových techník si klient dokáže tieto problémy a situácie riešiť, čím naviac získa to, že pracuje na sebe a tým sa posúva dopredu ako on, tak aj jeho firma. Koučing je tiež možné použiť pre zamestnancov, aby začali pracovať efektívnejšie a produktívnejšie. Zároveň je dobré použiť tímový koučing, aby sa celý tím zocelil a pracoval ako jeden celok.

Leave a Reply