Ako byť efektívnejším za 10 minút denne

10 minút – to nie je veľa času, či áno?

Štandardne pracujeme 480 minút denne a mnohí z nás až 600 minút denne. To je celkom veľké číslo. 10 minút v porovnaní s týmto číslom je skoro zanedbateľných. Ak ich však používate správne a systematicky, môžu výrazne zmeniť Váš výkon. Ak odkladáte činnosti, úlohy, projekty alebo sa chcete naučiť niečo nové, zlepšiť svoje zrušnosti, ale neviete, ako a kde začať, skúste pravidlo 10 minút. Každý z nás, dokonca aj ten najvyťaženejší podnikateľ alebo manažér, či generálny riaditeľ si môže vyčleniť 10 minút denne na iné činnosti. Ak si pravidelne vyčleníte každý deň týchto 10 minút, v priebehu niekoľkých dní alebo týždňov môžete plniť to, čo ste nestíhali. 10 minút denne = takmer hodinu týždenne. Hodinu nového času, ktorý môžete stráviť podľa svojho uváženia. Za rok je to viac ako 50 hodín, čo je viac ako jeden pracovný týždeň. Ako to teda urobiť?

Predstavte si, že sa máte pred sebou veľký projekt, ktorý musí byť dokončený za niekoľko týždňov a vy nemáte tušenie, ako to urobiť. Potrebujete si to rozložiť, naplánovať, urobiť výskum a ešte to všetko samozrejme zrealizovať. Viete to, ale aj tak neviete, kde začať. A tu je táto ďalšia hodina týždenne veľmi užitočná.

Počas prvých 10 minút projekt rozdeľte na niekoľko častí. Potom rozdeľte každú časť na niekoľko mini častí. Z týchto mini častí rozdeľte reálne úlohy a usporiadajte si ich podľa správneho poradia, vždy po dobu 10 minút. Potom si naplánujte úlohu na každý deň – a bez toho, aby ste si všimli, zrazu zistíte, že ste začali projekt realizovať. Za desať minút sa dá toho stihnúť veľa. Môžete urobiť krátku analýzu, rozdeliť činnosti pre zamestnancov, nastaviť si financie alebo skontrolovať návštevnosť na webových stránkach. Rôzne činnosti, ktoré zaberajú málo času, môžete kombinovať a dávať do 10 minútovej časti.

Pravidlo 10 minút vám umožní vykonávať tieto úlohy pravidelne a zároveň šetríte svoj čas. Namiesto toho, aby ste neustále mysleli na tieto činnosti, aby ste ich nezabudli urobiť v čase, keď máte iné úlohy a projekty, vyhradili ste si na to svoj čas – 10 minút. Samozrejme, niektoré činnosti si budú vyžadovať aj viac ako 10 minút.

Cvičenie, Čítanie

Nájdite si 10 minút na čítanie alebo cvičenie

10 minútové čítanie

Ak nemáte aktuálne žiadne úlohy alebo projekty, s ktorými máte problém, môžete stráviť 10 minút denne svojim vlastným vylepšovaním. Čítajte každý deň 10 minút denne, sledujte prednášky a školenia, vzdelávajte sa. 10 minút denne je viac ako 50 hodín vzdelávania ročne.

10 minútové cvičenie

Štúdie ukazujú, že dokonca 5 minút cvičenia denne pomáha znižovať stres a zvyšovať dlhú životnosť a 10 minút dvakrát viac ako 5 minút. Strávte ich napríklad tak, že sa prejdete rýchlou chôdzou po ulici alebo nepôjdete výťahom, ale po schodoch.

Ako si nájsť 10 minút

Ak si myslíte, že si nedokážete nájsť 10 minút denne, pravdepodobne ste sa ani nepokúšate niečo riešiť. Najskôr sa snažte rozdeliť čas na menšie časti. Je to zdĺhavý proces, ale nakoniec uvidíte, že ste získali voľný čas, o ktorom ste doteraz ani netušili. Skúste niektoré činnosti skrátiť o 10 minút. Pomôže vám pri tom, ak si vypnete telefón, počítač, TV, a ostanete sami a nenecháte sa ničím vyrušovať. Snažte sa takto pracovať aspoň 1 hodinu denne a uvidíte, že táto hodina bude pre vás čoraz viac produktívnejšou a Vy získate minimálne 10 minút času. Každý si teda môže nájsť 10 minút denne na veci, ktoré potrebuje urobiť. Ak to dokážete, žiadny projekt alebo úloha už pre vás nebude neprekonateľná. Pokiaľ potrebujete pomôcť nájsť si čas na plnenie úloh a potrebujete si to ujasniť, pomôžeme Vám takýto čas nájsť .

Leave a Reply